Götgatan 75A

STOCKHOLM

Välplanerad och mycket fin trea, låg avgift och stor inglasad balkong mot den lummiga innergården med förmiddagssol på trendiga Södermalm! Hiss som tar dig till våning 1 där lägenheten ligger. Den välplanerade layouten erbjuder generösa sociala ytor som inbjuder till sällskap och umgänge som tillsammans med det genomgående läget i huset ger en härlig känsla av både ljus och rymd. Tidlöst kök med öppen planlösning mot det sociala och välkomnande vardagsrummet med plats för stora bjudningar. Här ryms både ett stort matsalsbord såväl som en stor soffgrupp. Ett stort helkaklat badrum med, tvättmaskin, och dusch. Två sovrum i bra storlek lugnt belägna mot föreningens innergård varav ett med utgång till den rymliga inglasade balkongen. God yta för förvaring erbjuds i såväl sovrum som i stor garderobsvägg i hallen samt i tillhörande källarförråd. Här får man verkligen det bästa av två världar, närhet till allt vad Söder har att erbjuda men ändå ett lugnt läge med närhet till grönska och promenadstråk. Pyramiden 19 är en mycket omtyckt och stabil "A+" klassad förening med en välunderhållen fastighet och en låg belåning om 3589kr/kvm. Föreningen bildades 2002 och består av 36 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler som inbringar goda hyresintäkter. Lokalerna är uthyrda till Apoteket AB samt TGR. Bostadsrättsföreningen klassas som äkta och äger marken. Föreningen har en fin innergård med bord och stolar där medlemmar kan njuta av fikastunder i fint väder. Gemensam tvättstuga, miljöstuga samt cykelrum för sina medlemmar att nyttja. Parkering sker på gatorna i området via boendeparkering eller så går det att hyra parkeringsplats i Åsögaraget rakt över gatan. Där finns även tre bilpooler (M, Kiinto och Aimo) med god tillgänglighet. Det finns ytterligare garage i riktning mot skrapan där det även finns en hel del ladd platser. Kvarteret kring lägenheten erbjuder allt man kan tänkas behöva och passar perfekt för den som både vill ta del av livfulla områden och för den som uppskattar lugnet med flera fina parker runt omkring. I Ringens Centrum finns bland annat restauranger, matbutik, apotek, bank, vårdcentral, tandläkare, kiosk och massor av småbutiker samt klädesbutiker. Längs hela Götgatan finner du även rikliga utbud av shopping, caféer, restauranger och uteliv. Sommartid är det ett rikt folkliv, härliga uteserveringar på bla Nytorget och Medborgarplatsen. En kort promenad bort ligger Eriksdalsbadet med sina bassänger och utomhusgym. Följer man det fina promenadstråket längs med Årstaviken kan man njuta av flertalet badplatser, foodtrucks och boulebanor innan man tillslut når Hornstull. God kommunikation genom både tunnelbana (grön linje) och flertalet busslinjer som utgår från Skanstull. Varmt välkommen!

Visningar

 • 14
  april
  söndag
  kl 15:05 - 15:35
  Välkommen! Anmäl ditt deltagande till 0765685643
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
6 995 000 kr
Föreslagen budstart
Månadsavgift

1 817 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

225 428 kr

Andelstal

2 %

Fast.beteckning:

Pyramiden 19

Rum

3 st

Boarea

74 m²

Våningsplan

1 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1980

Grundare/ Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Daniel Aslan

0765685643

Daniel@hjorthfast.se

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

1 817 kr/mån

Vatten, värme, TV och bredband ingår i avgiften.

Indirekt nettoskuldsättning

225 428 kr

Bredband

Fastigheten är ansluten till ComHems (Tele2) kabelnät för TV samt bredband och fiberanslutning via Bredbandsbolaget. Grundutbudet av TV-kanaler och bredbandsanslutning ingår i årsavgiften. För bredbandsanslutning fordras dock att individuellt abonnemang tecknas med bolaget.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft). Godkänd 2021-06-18.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 18/6 2021

Klass

D

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1980

Förening

Namn

Bostadsrättsföreningen Pyramiden 19.

Organisationsnr

769604-4010.

Hemsida

www.brfpyramiden19.se (under underhåll).

Gårdsplats

Föreningen har en fin innergård med bord och stolar där medlemmar kan njuta av fikastunder i fint väder.

Tillåter delat ägande

Ja, styrelsen tar beslut från fall till fall.

Ekonomi

Föreningen kommer att höja sina avgifter, dock är när och hur mycket inte bestämt ännu. Beslut om avgiftshöjningar kommer att tas på årsstämman i maj. (Bekräftat av ordförande 2024-03-19) Föreningen har allmänt en god ekonomi med inkomst från två lokaler som hyrs ut till Apoteket AB och TGR. Omförhandling av hyreskontrakt av Apotekets lokal i slutet av nästa år och TGRs lokal 2026. Föreningen hoppas på en höjning som kan bidra till ännu godare ekonomi. (Bekräftat av ordförande 2024-03-19) Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift. Från årsredovisning 2022: Fastighetslån kr/m2 BR-yta: 3 589 kr Långfristiga skulder: 11 000 000 sek Kassa bank: 1 478 616 sek.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Pyramiden 19 är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten Pyramiden 19 med adress Götgatan 75 A-C i Stockholm. Fastigheten förvärvades 2002. I föreningens hus finns funnits 36 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två lokaler. Lokalerna är uthyrda till Apoteket AB samt TGR.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen har ingen egen parkering. På gatan gäller boendeparkering enligt taxeområde 2: 1 100 kronor per månad eller 75 kronor per dygn. Boendeparkering – motorcykel: 275 kronor per månad eller 18,75 kr per dygn.

Övrigt

Ett förråd hör till varje lägenhet.

Renoveringar

Utförda renoveringar: 2022 - underhåll av gården 2022 - renovering efter vattenläckage, utredning av samtliga stammar fortsätter 2018 - renovering av hiss 2011 - renoverades fastighetens tak. 2010 - renoverades fasaden mot Götgatan. 2009 - målades entrén och fastigheten genomförde en OVK. Planerade: 2025 - planerad stamrenovering (slutgiltigt beslut kommer att fattas i samråd med föreningens konsulter) Kommande underhåll: Enligt föreningens underhållsplan börjar stammarna närma sig slutet av sin förväntade livslängd. Närmandet av stammarnas livslängd innebär inte automatiskt att ett stambyte är oundvikligt. Det finns flera metoder för stamunderhåll, och vissa av dessa kan vara mer kostnadseffektiva än ett fullständigt stambyte. Just nu pågår diskussioner inom föreningen, och en förstudie har påbörjats för att ge rekommendationer om den mest kostnadseffektiva och lämpliga lösningen för framtida underhåll av stammarna. Även om dessa diskussioner och utredningar pågår, har föreningen i skrivande stund inte tagit några slutgiltiga beslut angående om eller när eventuella underhållsarbeten kan komma att utföras. För att erhålla den senaste och mest detaljerade informationen om detta, uppmanar vi intresserade att kontakta föreningens styrelse direkt. Vi, som säljare, strävar efter att ge så korrekt och aktuell information som möjligt, men det är viktigt att notera att uppgifterna kan förändras beroende på vilka beslut föreningen fattar framöver.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller gemensam tvättstuga, miljöstuga samt cykelrum för sina medlemmar att nyttja.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till ComHems (Tele2) kabelnät för TV samt bredband och fiberanslutning via Bredbandsbolaget. Grundutbudet av TV-kanaler och bredbandsanslutning ingår i årsavgiften. För bredbandsanslutning fordras dock att individuellt abonnemang tecknas med bolaget.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

36 st.

Lokaler

2 st.


KartaBilder